10 уебсайта за безплатни изображения

10 уеб адреса за безплатни фотографии

Перфектните безплатни фотографии за всеки сайт или дизайнерски проект

Тъй като често търсим подходящи фотографии в Google, които да използваме в дизайна на проектите ни, намерихме няколко сайта, предлагащи безплатни изображения. Обикновено прекарваме часове в разглеждане на снимки в най-различни сайтове, регистрираме се и откриваме или че има много ограничен брой фотографии, или че са с ужасно качество и не ни вършат работа.

Ще споделим някои от любимите ни ресурси, за да не се лутате из интернет, търсейки по-професионални снимки за вашия сайт или проект. Колекцията ни включва най-добрите Free Stock Image библиотеки с фотографии, които ще помогнат на начинаещите дизайнери да реализират всичките си хрумвания.

Ето кои са източниците ни на качествени фотографии:

1. Stock.XCHNG

SXC.HU e водещ безплатен сайт за снимки с огромна галерия – над 350 000 изображения с високо качество, използвана от поне 30 000 фотографа. Като регистриран потребител, може да качвате и ваши снимки, които предоставяте за свободно ползване.

Сайтове за безплатни фотографии 1

 2. Creative Commons Search

CC Search e търсачка, която върши чудесна работа за фотографии, музика, текстове или други материали. Авторите на всички тези ресурси ги предоставят свободно за ползване в мрежата. Creative Commons предоставя възможност да слагат лицензи на материалите, но те не са алтернатива на авторското право. Преди да теглите материали от тази платформа, прочетете Правилата за ползване

Търсачка за безплатни фотографии

3. DotGovWatch Photo Search

DotGov Watch използва специализирано Google търсене. От тази страница в интернет може да се търсят хиляди фотографии, които са освободени за ползване от потребителите в мрежата със съгласието на американското правителство.

Търсачка за безплатни фотографии 2

4.Gimp SAVVY

В архива на GIMP (Gnu Image Manipulation Program) има над 27 000 безплатни фотографии, организирани по ключови думи. Сайтът е разработен като помощно средство за потребители, ползващи безплатния софтуер Gimp. Понеже GIMP e open-source графичен софтуер, разработчиците са решили да създадат ресурс с образователна цел, който представлява библиотека с безплатни фотографии. Така всички имат достъп до материали за сайтовете и дизайните си.

Сайт за безплатни фотографии 2

Следващите 4 сайта предлагат архиви с изображения, които са свободни за ползване. Те публикуват линкове и реклами на платени сайтове за снимки, за да вдигнат PageRank си. Получава се леко дразнеща картина, но пък хубавите снимки си заслужават.

5. Public Domain Depot

PD Depot съдържа колекция от фотографии, музика и други файлове, които са освободени от авторски права и могат безплатно да се ползват за проекти и в сайтове.

Сайт за безплатни фотографии 3

6. Public Domain Photos

PD Photos разполага с архив от над 5000 снимки и графични изображения, предимно от Северна Америка.

Сайт за безплатни фотографии 4

7. Public Domain Pictures

Public Domain Pictures съдържа хиляди фотографии с различно качество, които са достъпни за свободно ползване.

Сайт за безплатни фотографии 5

8. Public Domain Photo

PD Photo разполага с огромна колекция от снимки, но преди да бъдат използвани е препоръчително да се прочетат лицензите за всяка фотография.

Сайт за безплатни фотографии 6

Последните два сайта предоставят качествени изображения за свободно ползване с предимно образователна цел. Ползват се от студенти, уеб разработчици, учители и др. Всяка снимка си има лиценз и правила за ползване, четете ги преди да ги ползвате в проектите си.

9. Open Photo

В сайта openphoto.net са събрани над 1000 снимки. Много е лесен за навигация, тъй като търсенето става по категория или по ключови думи.

10. Clker

Сайтът clker.com предоставя растерни и векторни clipart изображения, разделени по категории за бърза и лесна ориентация на потребителите.

Сайт за безплатни фотографии 8

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *