Светкавици в Гранд Каньон

7 епични фотографии на светкавици

Благодарение на магията на фотографията, можем да се насладим на епични моменти от миналото и настоящето. Снимката запечатва частица от времето за години напред и дава възможност на поколенията да видят природни явления и исторически събития, за които единствено биха могли да чуят разкази.

Например, светкавицата грейва за секунди и се изгубва. И да искаме няма как да видим отново същата. Такова краткотрайно явление като светкавичния блясък със сигурност може да бъде отнесено към графата епични фотографии. Като любители на фотографията, се поровихме в Интернет и открихме интересни кадри на пленяващото природно явление – светкавица.

1. Светкавици до вулкана Eyjafjallajokull в Исландия

В един неделен ден вулканът Eyjafjallajökull в Исландия избухнал през ледената си шапка и направил светлинно шоу на живеещите в близост селяни. В нощното небе те видели смесицата от горяща червена магма и пукащи бели светкавици, обвити в облаци от черна пепел. Един от жителите на селцето, фотографът Сигурдур Храфн Стефнисо, съвсем навреме заснел с апарата си явлението, преди да обезопасят района.

Светкавици до вулкана Eyjafjallajokull в Исландия

Как се случило това явление?

Такъв тип природни феномени могат да се видят, когато вулканичен облак и неговото електричество се покачат по-високо от нормалното в атмосферата. Образува се статично електричество под формата на светкавици. Това явление се нарича от учените „мръсна гръмотевична буря“.

2. Светкавици край Статуята на свободата в Ню Йорк

Дамата, символизираща свободата, в нейната величествена красота със сигурност може да дирижира оркестър в такъв момент. Нейната симфония от гръмотевични звукове се носи във въздуха. Всяка нота вибрира под нейното ръководство и звучи като мелодия на свободата. Оркестърът ѝ свири под открито небе и е заснет от фотографът Джей Файн, който успява да улови момента.

Светкавици край Статуята на свободата в Ню Йорк

3. Светкавици край остров Икария, Гърция

Ако имате възможност да посетите Гърция в такъв момент, ще останете възхитени. Тази гръмотевична буря край остров Икария е запечатана във времето от фотографът Крис Котсиполус. Над 70-те различни кадъра на природното явление показват величието на тази всеобхватна буря, обляна в цветовете на светкавиците.

Светкавици край остров Икария, Гърция

Невероятни фотографии на животни в дивата природа

Тези високоскоростни изображения разказват история, която рядко може да се види. Да не става дума за улавяне – зашеметяващи детайли. За невероятни фотографии на дивата природа като тези, са необходими стабилни ръце и остро око.

4. Светкавици в Гранд Каньон

Фотографът Ролф Майдър, успява да заснеме умножаващите се светкавици на гръмотевична буря край скалите на Гранд Каньон, който танцува под звуците на разбиващите се гръмове. В тази фотография две светкавици се сблъскват със скалните маси на Гранд Каньон и го обливат във светлина.

Светкавици в Гранд Каньон

5. Светкавици край Айфеловата кула

Френският град на любовта, изненадан шокиращо от светкавица, обвила ръце около Айфеловата кула. Докато кулата разпръсква своята слава над нощното небе на Париж, светкавицата преминава и допълва нейната величествена красота. Фотографът Бертранд Кулик заснема мимолетната прегръдка между кулата и светкавицата и я запечатва завинаги.

Светкавици край Айфеловата кула

6. Светкавици край Бей Бридж в Сан Франциско

В една дъждовна нощ в Сан Франциско, фотографът Фил Макгрю прави невероятни кадри от прозореца на своя апартамент. Като танцуващи вени, над Бей Бридж се спускат светкавици, които сякаш правят своята среднощна разходка в потъналия в покой град.

Светкавици край Бей Бридж в Сан Франциско

7. Светкавици над вулкана Puyehue в Чили

Въпреки че Ви изглежда като сцена от филм, тази апокалиптична картина, в която повечето биха разпознали края на света, е истинска снимка. Фотографът е Франциско Негрони.

Светкавици над вулкана Puyehue в Чили

След предшестваща серия от земетресения, вулканът Puyehue изригнал. 3500 души били евакуирани от местността около вулкана и от сатанинското му гърло високо в небето. Гърмежите и огънят продължили да бушуват цяла седмица, като демони в сянката на черна пепел и светкавици, спускащи се към земята, за да причиняват хаос в изоставените градове.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *