30 болезнени истини за ежедневието

30 болезнени истини от ежедневието

Саркастични истини – черно на бяло

Художникът на карикатури Андерс Моргенхалер и датският писател Михаел Улф са творчески дует, по-известен като Wumo. Двамата са създали страхотна серия от графики, които илюстрират няколко болезнени истини за ежедневието в Западния свят. Техните диаграми са хапливи и саркастични, но в по-голямата си част, отразяват неоспоримата истина. Графиките сами по себе си са прости и семпли, но именно това дава ясен поглед върху нещата от битието на всеки един западняк.

30 болезнени истини от ежедневието McDonalds крива

Улф и Моргенхалер споделят тези илюстрации под общото име Wumo (преди изветно като Wulffmorgenthaler).

Неща, които се топят

С течение на времето писателят и художникът от Wumo придобиват голяма популярност. Тяхното издигане към успеха започва през 2001 г., когато участват и печелят конкурс за карикатури. След победата им, минава около месец и творбата им е публикувана в Politiken, тиражиран национален датски вестник. Тяхната популярност нараства с нова експозиция и скоро все повече и повече издатели имат интерес към техните творби, включително и няколко блогове и вестници в цяла Скандинавия и Германия. Най-скорошното им постижение, е че вече имат собствена колонка в New York Times.

30 болезнени истини от ежедневието жените с котки

Вижте цялата серия от графики:

14 thoughts on “30 болезнени истини от ежедневието”

 1. Много яки, смях се с глас. Само не разбрах какво е това „неуспоримата истина“? Виж, ако беше „неоспорима“?

 2. Всичко е интересно и същевременно истина, но моля, оправете си грешките! Недопустимо/непростимо е да напишеш „плънът“, например.

 3. Да сайта на тези хора е много добър. Отдавна го следя, но преводът тук наистина е зле…, не само че е пълно с правописни грешки, но и нивото му е на четвъртокласник…

 4. КОГА ОТКРИХТЕ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ В ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ?

  Преди да я публикувате
  След като я публикувате

  „ГодишнинЕ“
  „РождеННия ден“
  „РодителсТка среща“ ???

 5. Мария Георгиева

  И ние изпробвахме нагледно твърдението от графика номер 5. Оказа се, че наистина е вярно на 100% :). Още едно доказателство, че не Ви баламосваме със статиите, които публикуваме.

 6. Заратустра

  Да бяхте оставили текстовете на немски, толкова много правописни грешки не бях виждал от гимназията насам.

 7. Графика 3 за жените и котките трябва да започва от нулата. От така показаното, колкото и котки да има все са си еднакво самотни.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *