Забавните илюстрации на Виктор Нунес

Забавните илюстрации на Виктор Нунес

Виктор Нунес – илюстрациите не са това, което бяха

Португалският художник Виктор Нунес съчетава различни предмети от ежедневието с прости и семпли илюстрации като по този начин ги превръща в забавни изображения на човешки лица, фигури, животни и всякакви други закачливи сцени. Неговите образи ни карат да погледнем на света по различен начин и да открием творческото изобилие в заобикалящата ни среда.

Удивително е да се види как художници и илюстратори използват в работата си най-обикновени предмети от бита и ги превръщат в невероятни арт произведения. Наистина впечатляващи резултати в тази насока е постигнал художникът Виктор Нунес. След поставянето в правилния контекст, Нунес е в състояние да превърне една обикновена ножицата в лице, чаши за кафе в очи, листо от маруля в ефирна рокля и пуканка в глава на бенгалски тигър.

Виктор Нунес: Изкуството е един чудесен пример за парейдолия, то е склонността ни да дадем смисъл и живот на случайни предмети. Това е причината, поради която ние свързваме усмивката с човешкото лице, а защо не и с няколко пуканки, които приличат на лицата ни.

Немалко художници са създавали подобни творби, в които се илюстрират различни обекти и сцени, направени от най-обикновени предмети. Един от тези артисти е Хавиер Перез, който създава подобни илюстрации, но за работата си използва по-малки обекти.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *