Да опазим природата! Еко елха от бутилки Спрайт

Да опазим природата! Еко елха от бутилки Спрайт

Природата и екологията са неразривно свързани!

На прага на коледните празници, всичко е красиво и прелестно. Дните от годината, в които раздаваме любов на всички, са и момент да помислим за опазването на природата.

Преди няколко дни на 11.12.2011г. в Каунас, Литва представиха различно коледно дърво, направено от 32 000 пластмасови бутилки от Спрайт – ехо елха. Коледното дърво е високо 13 метра и нощем блести със своите 40 000 лампички. Авторката на идеята, Jolanta Smidtienė казва че иска да ни покаже колко е важно да си различен всяка година. Да покажеш на всички, че всеки един от нас може да направи нещо красиво от непотребни неща, като същевременно опазва природата.

Зеленият цвят представлява мир, природата и екологията. Коледното дърво изглежда наистина страхотно, особено красиво през нощта, когато е осветено от вътрешната страна и зелените бутилки започват да искрят.

В защита на природата най – важното е да пазим дърветата! Екологията е нещо скъпо, но това го разбират само осъзнатите европейци и ние сме щастливи от това, защото не се харчат парите от бюджета, това заяви авторът на идеята – Jolanta Smidtienė.

Въпреки това, някои хора твърдят, че всички тези светлини използвани за засветяването на елхата не святат чак толкова в зелено.

Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (2)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (3)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (4)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (5)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (6)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (7)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (8)
Ехо елха от рециклирани бутилки Спрайт в защита на природата (9)

1 thought on “Да опазим природата! Еко елха от бутилки Спрайт”

  1. Много родители днес необмислено посягат към удобството на памперсите без да правят сметка какви щети оставят зад себе си – едно отгледано с памперси бебе коства на природата 10 отсечени големи дървета в разцвета на силите си, превърнати в 5000 мръсни памперса. За изработката на 500 памперса загива едно голямо дърво. Една група деца в яслите, докато придобие тоалетни навици, унищожава малка горичка!

    Средно 220,000 деца годишно в България биват повивани с еднократни пелени (справка НСИ). Всяко от тях има нужда от приблизително 85 броя памперса месечно. 85 памперса х 12 месеца = 1020 годишно х 220,000 деца = 224.4 милиона памперса.
    Разделете 224 400 000 на 500 = 448,800 дървета се отсичат всяка година за направа на памперси, които след това отиват в природата и гният стотици години, замърсявайки водата и почвите на бъдещите поколения.

    Дори тази цифра да е наполовина, статистиката е пак страшна. И това всичко е защото медиите внушават на родителите, че няма друг начин, че памперсите са единственият начин да отгледаш чисто бебе. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

    Съществуват и други чисти и БЕЗПЛАТНИ алтернативи, които са проверени през вековете: http://www.BezPeleni.info
    Ако искате да останaт гори и чиста природа за децата на България, променете начина по който ги отглеждате!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *