Добро приложение за избор на цветови комбинации – Color Scheme Designer

Учудващо добро приложение за избор на цветови комбинации – Color Scheme Designer

Приложение за подбор на подходящи цветове за дизайни

Color Scheme Designer е безплатно приложение за бързо и лесно откриване на хармонично допълващи се цветове. Той е много подходящ инструмент в работата на дизайнерите – според избран основен цвят (цветове) задава цветова комбинация в желаното цветово пространство – RGB, Web colors, Opaltone и др. Color Scheme Designer предлага няколко инструмента за избор на цветова схема, базирана на 1, 2, 3 или 4 цвята.

Като резултат – получавате палитра с цветове, които се съчетават и могат да се ползват за дизайните на уеб сайтове, материали за печат – брошури, менюта, флаери или други. Приложението е толкова лесно за ползване и с толкова добри инструменти за работа, че може да се ползва навсякъде и от всеки. Ако се нуждаете от идеи за избор на цветови комбинации в интериора – мебелите, стените или украсата, Color Scheme Designer е отличен избор.

Color Scheme Designer app interface

Предимствата на Color Scheme Designer

1. Не изисква регистрация и е напълно безплатно
2. Избор на широк спектър от цветове в различни цветови пространства , включително RGB и Pantone
3. Показва цветови комбинации на база на различни цветови теории
4. Опция за случаен избор на цветови комбинации
5. Експортиране на цветова схема в няколко формата, включително текст, Photoshop и GIMP палитри
6. Вижте как цветова схема ще се възприема от хората с далтонизъм

Color Scheme Designer – цветният поглед на дизайнера

Color Scheme Designer е мощно и полезно приложение за хора, които се интересуват от дизайн, без значение дали са професионалисти или любители. Този инструмент за работа с цветове помага да изкорените всички заучени клишета и да започнете да използвате повече и по-ексцентрични цветови комбинации.

Възможността да се експортират цветови палитри, след като вече сте избрали комбинация за проекта си, прави това приложение лесно и бързо средство за работа. Избраните цветови съчетания могат да се експортират в текстов списък. Също така може да ползвате .aco или .gpl палитри, които се импортират във Photoshop и GIMP.

В допълнение приложението Color Scheme Designer притежава средство, което показва как при различните видове далтонизъм ще се визуализират цветовете. Това е много полезно за дизайнери, които се занимават с уеб дизайн или печатните материали, за да се гарантира, че тяхното послание ще достигне до възможно най-широка аудитория.

Color Scheme Designer interface colorblindness

Дизайнерите на печатни материали може би няма да са доволни от липсата на CMYK цветово пространство в интерфейса на приложението, но и в RGB формат всеки графичен софтуер автоматично ще направи сравнително точна конверсия.

Засега Color Scheme Designer се предлага само като онлайн приложение, което понякога не е много удобно. Създателят му има планове да направи версия, достъпна за сваляне API, което лесно да се интегрира в други уеб сайтове. Това подобрение ще направи приложението много по-мощно и гъвкаво.

Вижте какви са възможностите на Color Scheme Designer и как се използва във видеото по-долу:

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *