Дайте приоритет на разнообразната работа

Дайте приоритет на разнообразната работа!

Важно е доброто планиране на работата

Нека перифразирам заглавието: дайте приоритет на разнообразната работа. Нищо не е перфектно – неизбежно e при планирането и сортирането на работата да отделяте повече време върху приоритетните задачи, докато малките остават и се натрупват. Ако това наистина се случва, а при много хора положението е такова, то не е хубаво да ги игнорирате и да претендирате, че сте свършили всичко. Вместо това трябва да бъдете реалисти и да решите как и кога да се справяте с подобни задачи.

Най-добрият начин е просто да обявите светкавична война на подобен тип задачи и да ги свършите бързо. Разбира се, разрешаването им ще доведе в голяма степен до разчистване на хартията от бюрото и системата Ви.

Помнете, че 80% от хартията, която минава през бюрото Ви е по-маловажна от останалата.

Разнообразете с работа, която да Ви разсее

Хората са щастливи, когато има разнообразие на работата

И така, от време на време отделяйте по някоя минута или час, или колкото е необходимо за тези задачи и ги отхвърляйте. Запишете даден адрес в тефтерчето си, отговорете на запитване или звъннете на хора, с които бихте искали да контактувате и занапред, но не ги квалифицирайте като приоритетни. Добре е да разнообразявате работата си, за да се проясни малко съзнанието Ви и да се презаредите с нови сили. Еднотипната работа води до блокиране.

Не Ви ли се е случвало да изключите в даден момент и да не можете да намерите веднага решение за някой проблем? А след 10-минутна пауза, през която например подредите документите на бюрото си, да се сетите за решението. Така сте свършили полезна работа и сте се сетили как да постъпите с проблема – работата Ви е ефективна и сте доволни.

Не отлагайте малките задачи

Дайте приоритет на работата, De-sign сайт за дизайн, технологии, реклама, джаджи

Както се казва: „Работата ще Ви върви като песен“, ако редувате важните и ключови задачи с второстепенните. Дребните неща все някога трябва да се свършат, а когато ги оставяне на заден план, те се трупат и в един момент може да се окаже, че са се превърнали в огромна купчина. Тогава ще се наложи да реагирате бързо и адекватно, а Вие ще сте отегчени от еднотипните задължения, които всеки ден се налага да изпълнявате. Няма да Ви удовлетвори фактът, че бюрото Ви е потънало в купищата хартия. Затова дайте приоритет на разнообразието! И не отлагайте дребните неща за друг ден.

1 thought on “Дайте приоритет на разнообразната работа!”

  1. Много добре казано ! Постоянно се случва да изникнат други задачи по време на изпълнение на основния план, затова бих добавил ,че ефективното управление на времето е ключов момент, който всеки разбира по свой начин. В зависимост от плана и приоритета, може да се свърши за ден, два или седмица 🙂

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *