Необятните светове на немският артист Роман Де Джули

Необятните светове на немският артист Роман Де Джули

Изкуството има свойството да хипнотизира. Роман Де Джули е поредното доказателство за това. Световете, които създава могат да ви приковат към екраните с часове. Заснетото и контролирано движение на флудната боя въздейства на сетивата. В комбинация с музика се получава нещо напълно достатъчно, което да наблюдавате. Яркостта и цветовете в този тип филми са отличен начин да изпробвате резолюцията на своя телевизор или дори телефон.

Роман Де Джули е немски фотограф, режисьор и артист. Той специализира своята дейност в органичното визуално изкуство, като създава невероятни ефекти, без да използва компютърно генерирани изображения или обработка.

Роман Де Джули

Неговите композиции се състоят от течности, прахове и цветове, които се нанасят върху хартия, за да създадат живи, триизмерни сцени. Той улавя течности в движение в 8K резолюция с кинокамера и макро обектив в огромни репродуктивни скали. Роман прави обстойни изследвания на органичните модели, тяхното поведение и движение. С помощта на музика и звуков дизайн, той трансформира абстрактния разказвателен потенциал на ръчно изработените си пейзажи в експериментални монтажи с кинематографичен характер.

Необятните светове на немският артист Роман Де Джули

Роман Де Джули ръководи студио за визуални изкуства Terracollage и предоставя съдържание за марки и агенции по целия свят. С над 20-годишен опит в медийното производство, Terracollage предлага експериментални визуални изображения за големи компании като: Apple, Microsoft, Samsung, LG, Sony, HBO, Johnson & Johnson, Huawei, Xiaomi, BMW и още много други.

Вероятно сте попадали на негови творения без да подозирате. Често се използват за демонстрация на висока резолюция при телевизори, тестване на 4K резолюция на камера на смарт телефони, и дори скрийнсейвъри за екран.

Необятните светове на немският артист Роман Де Джули

Освен реклами, Роман Де Джули създава късометражни филми, които споделя в Youtube. В интервю през 2018г. споделя, че филмът Land of Mine му е отнел година и половина, до постигането на крайния резултат. Овладяването на флуидната боя е бавен и труден процес, който изисква много опити и търпение.

Във филм, наречен „SATELLIKE“, артистът изпробва нови техники и пресъздава облика на сателитните изгледи на водните потоци на Земята, с помощта на мастило и боя върху хартия.
Този проект възниква, след като е нает от музея на Националния дворец в Тайван за историческа изложба.

„Бях нает да създавам течни и абстрактни интерпретации на някои емблематични предмети, колекция от няколко рисунки и произведения на изкуството“, пише Роман Де Джули. „Реших да доразвия съществуващите си методи по-нататък, като се отдръпна от обикновените материали и създадох повечето от боите сам.“

Де Джули прекарва 4 месеца в експерименти с пясък, камък на прах и пигменти – някои от материалите му, като нефрит и малахит на прах, са били доста редки и скъпи.

Изкуството на немският артист Роман Де Джули

„Това, което виждате в SATELLIKE, са много дълги изстрели с воднисто мастило в движение върху няколко слоя полуизсъхнала боя“, пише Де Джули. „Изсушаването на боята води до органични структури, които могат да бъдат оживени отново с вода и мастило. Резултатите изглеждат по-различно от обичайния ми подход, по-реалистични и по-малко отвъдни. Бях развълнуван от естетиката на изображенията и реших да направя индивидуален проект. „

Повече за това необикновено изкуство може да видите в Youtube канала на Роман Де Джули и официалният сайт на Terracollage.

А сега, нека надникнем зад кулисите.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *