За да си връх за другите, първо трябва да си връх за себе си

За да си връх за другите, първо трябва да си връх за себе си!

Мотивация на личността – Бъди връх!

Ако искаш да си забележителен търговец, първо трябва да бъдеш забележителен човек. Ако искаш да си най-добрият родител, първо трябва да бъдеш добър със себе си. Когато постигнеш върха по отношение на личността си, тогава и само тогава може да си връх в очите на другите. Знам, че в това има егоистична нотка, но ако се помисли добре, се достига до извода, че всички несправяния произтичат от факта, че не си бил добър като човек.

Преди да продължа нататък, ще се спра на това:

Какво изобщо хората мислят за връх? 
 

Бъди връх за себе си преди да си връх за другите - баланс

Някои мислят за връх това, че са успели в професионален план, други това, че трябва да бъдат отговорни родители, трети мислят за връх това, че през следващия ден ще бъдат една идея по-добри от днес. Има много различни хора и е напълно нормално – всеки има различно становище по поставения въпрос.

Взаимоотношенията между хората – предпоставка, за да си връх

Както е казал някой много преди мен: Разни хора – разни идеали.

Бъди връх за всички

В това забързано ежедневие сякаш хората възприемат на първо място за връх именно това те да бъдат успешни в дадена работа, както изброих и по-горе.
Но аз смятам, че има въпрос, който малко от хората си задават. И той e: „Какво са взаимоотношенията с хората?”.  Не е ли това едно от най-важните качества, които някога сме усвоявали или които някога сме се опитвали да усвоим?

Мотивацията и това да си връх за хората

Макар, че малко хора се замислят над това, то наистина е важно. Важно е, защото дори малкото дете, което един ден иска да стане полицай например, би следвало да може да комуникира с хората. А когато детето достигне периода на своята дееспособност, то да осъществи своята детска мечта. Но през времето на израстване на малкото дете,  то трябва да бъде отлично шлифовано в взаимоотношенията си с хората, така че те да го припознават като вече един бъдещ полицай през целия му път до върха.

И какъв може да бъде изводът от тази история? Той по-скоро ще бъде формулиран в една фраза „Бъди по-добър човек, общувай с другите и им помагай по пътя им, за да ти помагат и те на теб!”.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *