Силният дух на безръкия художник Хуан Гу Фу

Силният дух на безръкия художник Хуан Гу Фу

Със загубата на ухото си Винсет Ван Гог изглежда не е загубил таланта си да рисува. Но да използваш устата и краката си, за да станеш художик е повече от забележително.

Кой е Хуан Гу Фу?

Хуан Гу Фу е родом от Чунцин, Китай.

Още като много малък (на 4 години) в детска игра със своите приятели Хуан Гу Фу хваща оголен проводник под високо напрежение и загубва и двете си ръце. Независимо от недъга му,  неговата страст и любов към изобразителното изкуство продължавали да се засилват.

На 12-годишна възраст малкият творец започнал да рисува с краката си. 6 години по-късно баща му се разболява и той е принуден да прекъсне образованието си и да започне да продава картините си, за да събере пари за лечението на неговия татко. Отначало, безръкият художник продавал картините си по улиците, но хората ги купували по-скоро от съжаление, тъй като липсвала елегантността в тях. И, за да бъдат по-детайлни картините му, благодарение на силния дух младото момче скоро се научило да използва четката за рисуване със зъбите си.

Картините на Хуан Гу Фу

Със своя талант Хуан Гу фу е успял да покори върховете в изобразителното изкуство. Всяка творба на художника е изрисувана с устата или краката му. Сега, на 42 години той е вече световноизвестен художник.

Вижте част от неговите картини:

Безръкият художник Хуан Гу Фу рисува с уста и крака
Хуан Гу Фу рисуване с помощта на своя крак
Хуан Гу Фу демонстрира рисуване на картина с крак
Хуан Гу Фу - Рисуване с крак
Хуан Гу Фу - Рисуване с уста
Най-известната творба на Хуан Гу Фу
Хуанг Гу Фу демонстрира как се рисува с уста
Демонстрация на Хуан Гу Фу за рисуване с уста
Безръкият художник Хуан Гу Фу

И винаги помнете:

Когато се затваря една врата, друга се отваря!

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *