в категория Уроци

В днешния урок, нашето момиче – Силвия Василева, която припомняме спечели конкурса на Медия Дизайн, ни запознава с инструмента Patch tool във Фотошоп и как най-лесно да премахнем нежелани пъпки и бенки с него. И така, нека да започваме!

 

Стъпка 1: избираме подходяща снимка!

Трябва Ви портретна снимка, която да има забележителни черти по кожата на лицето, а именно пъпки или бенки, или пък и двете. Снимката, която аз съм използвала, можете да изтеглите от тук.

Photoshop урок: Изберете Levels и осветете снимкатаИзображението, обаче, е твърде тъмно, затова първо ще го изсветля с помощта на Levels. Настройките може да намерите или в менюто Image -> Adjustments -> Levels, или чрез клавишна комбинация CTRL+L.

С помощта на малките триъгълничета под графиката (оградени в червено) нагласяме светлите и тъмните тонове на снимката.

Моментът да преминем към същината на урока вече настъпи. До тук беше встъпителната част.

 

 

Инструментите във Photoshop.Стъпка 2: работа с Patch Tool

На скрийншота отдясно виждате  инструментите във Фотошоп.  Когато натиснете с десния бутон на мишката върху инструмента, който съм оградила в червено, ще Ви се появи падащо меню, в което трябва да изберете Patch Tool.

Изберете инструмента Patch Tool във Photoshop

С този инструмент маркирайте проблемната зона (пъпка, бенка, петно) и довлачвате селекцията над чиста зона с близък цвят. Както е показано на снимката. Много внимателно прилагате този ефект върху всички петна

Photoshop урок: Маркиране на проблемни зони. Дизайн, урок

 

Вижте също:

Предизвикателният поглед и перфектната усмивка на фолк звездите

Photoshop урок: Последователността от действия, която са подбрани за този урок е подходяща за оформяне на портретни снимки.

Към статията

 

Много внимавайте за зони със специфична структура, като показана на снимката долу.  Ако не запазите тази структура, снимката Ви ще стане на петна.

Photoshop урок: Бъдете внимателни с такива зони

 

Ако искате да изчистите петно на ръба между сянката и светлината, маркирайте малко по-голяма зона, така че да обхваща част от сянката и я проследете.

Урок по Photoshop: Маркирайте по-голяма зона. Дизайн на снимка

 

Стъпка 3: настройка на тоновете

След като сте изчистили всички проблемни зони може да настроите тоновете.

Photoshop урок: Преди обработка с инструмента Patch Тool

Photoshop урок: След обработка с инструментите Patch Tool и Levels

Добромир Иванов
Добромир Иванов
Добромир Иванов е автор в de-sign.bg, създава и оптимизира съдържанието по статиите в сайта. Любими занимания: интернет сърфинг, спорт, музика и други забавления.
Recent Posts

Остави коментар

photoshop_urok_smile_feat2-copy