в категория Уроци

Един Photoshop урок от Силвия Василева, която спечели конкурса на Медия Дизайн. Сега тя е на едномесечен стаж при нас и споделя някой от техниките, които научи.

Снимката, която съм използвала за този урок по Photoshop, може да изтеглите от тук:

 

Стъпка 1

Photoshop урок: Дублиране на слой ни създаване на маска

Последователността от действия, която съм подбрала за този урок е подходяща за оформяне на портретни снимки.

Ако сте си избрали вече снимка – нека да започнем

Дублирайте първия слой на снимката. Това става като го завлачите до бутончето за нов слой (ограденото в червено), след което добавете маска (ограденото в синьо бутонче) и я запълнете с черен цвят от менюто Edit->Fill, но имайте предвид, че Foreground цвета на трябва да бъде черен.

 

Стъпка 2

Задръжте Alt и натиснете бутончето, посочено с червената стрелка  от Layers Tab, а от падащото меню изберете Levels.

В изкачащото меню задължително отбележете опцията Use Previous Layer toCreate Clipping Mask.

Photoshop урок: Levels върху новия слой

Photoshop урок: Use Previous Layer to Create Clipping Mask

 

 

 

 

Стъпка 3

Photoshop урок: Използвайте Brush tool и изтрийте маската

Преди да преминете към третата стъпка на този Photoshop урок, е хубаво да изсветлите слоя под маската, за да може ясно да си проличи приложеният ефект. Не се притеснявайте, ако приятелят/ката Ви заприлича на вампир, при следващите стъпки тонът ще се коригира.

Избрали слоя с маската и сигурни, че работите върху маската изберете Brush Tool. Задължително цветът на четката трябва да е бял, в противен случай маската няма да се изтрие добре.

С бялата четка започнете да триете маската от очите и зъбите. Така зъбите и очите ще се избелят. На снимката в дясно се вижда ефектът, приложен на избраната от мен снимка.

Вижте също:

Как да направите собствен cinematograph

Намерихме много хубаво клипче, на което в няколко прости стъпки е показано как да направите сами свой cinematograph.

Към статията

Стъпка 4

Когато сте изтрили всичко, което искате, натиснете два пъти върху слоя с левелите (Levels) и ще Ви се отвори прозорец, в който да изберете колко точно ярки и бели да са зъбите и очите. Не очаквайте тази опция да промени цялата снимка, той ще промени само очите и зъбите.

 

ПРЕДИ И СЛЕД ИНСТРУМЕНТА LEVELS

Стъпка 5

Photoshop урок: цялостно изсветляване на изображението с Levels toolСлед като вече сме изсветлили очите и зъбите ще бъде добре да използваме отново инструмента Levels за цялостно изсветляване на снимката (в този случай), за да изглежда по-убедително и завършено самото изображение.

 

 

 

 

 

Стъпка 6

Photoshop урок: Прекаляване с инструмента sharpen toolИзползвайте Sharpen tool с намалено Opacity на веждите и зоната около очите, но много внимавайте, защото ако прекалите с използването на този инструмент, се получава доста неприятен ефект, показан на снимката от дясно.

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДИ И СЛЕД

Добромир Иванов
Добромир Иванов
Добромир Иванов е автор в de-sign.bg, създава и оптимизира съдържанието по статиите в сайта. Любими занимания: интернет сърфинг, спорт, музика и други забавления.
Recent Posts

Остави коментар

nine_reasons_social_popularityслед-обработка-с-Patch-Tool