в категория Дизайн, Маркетинг

Как да подберем подходящия цвят?

Аз харесвам червено, а съпруга ми харесва синьо. Кой от двата е по-подходящ за логото на новата ни фирма? В какъв цвят да боядисам спалнята? Защо опаковките на почти всички храни са жълти и червени?

Ситуация в която често изпадаме. Кой цвят да изберем? Много хора не знаят с какво точно се асоциират конкретните цветове и по този начин не могат да направят най-подходящия избор за изпълнението на важен проект или успешно да постигнат друга цел, изискваща творческо мислене.

Цветовете влияят подсъзнателно и понякога с тях може да се каже повече отколкото с думи

Предлагаме ви една инфографика в която накратко е обяснено какво символизират цветовете и как човешкия мозък ги възприема. От нея ще придобиете ясна представа каква е психологията на топлите, студените и монохромните цветове. Къде и при какви обстоятелства е най-удачно да се използват и какви чувства предизвикват у хората.

психология на цветовете
психология на цветовете кафяви
психология на цветовете монохромни
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Копирайтър в De-sign.bg. Пише за арт, фотография и интересните неща от света на изкуството. Вдъхновява се от всичко, което излиза извън рамките на общоприетите и обикновени неща. Стреми се да представя различния мироглед.
Recent Posts

Остави коментар

най-добрите печатни рекламиgoogle знае всичко за вас