Photoshop уро за сияйна усмивка и предизвикателен поглед

Photoshop урок: Сияйна усмивка и предизвикателен поглед

Силвия Василева представя продължението на предишния урок за Photoshop – Порцелановата кожа. В него ще научите как се ретушрат снимките на фолкзвездите, за да изглеждат като кукли.

Стъпка 1

Преди да преминем към обработване на кожата трябва да слеем трите слоя. Това става от менюто Layer => Flatten Image. Много е важно тази стъпка да не бъде пропусната, тъй като, както аз сама се уверих, следващият ефект не може да се приложи ефективно, ако това не е сторено.

Стъпка 2

Идеята в тази стъпка е да създадем размазан (blur) ефект върху кожата, тъй като ще я подлагаме на фото-ретуш. За тази цел, ще ни трябва екшъна Tony soft № 2.

Photoshop урок: Сияйна усмивка и предизвикателен поглед

За да го заредим, ще си изкараме менюто Actions (Window =>Actions) и натискаме малкото триъгълниче в горния десен ъгъл (оградено в зелено), а от падащото меню изберете Load Actions. Сега вече имаме Tony Soft № 2 сред нашите екшъни. Остава само да го стартираме. Това става като натиснем малкото бутонче Play, в долната част на менюто (оградено в червено).

В крайна сметка Tony Soft  довежда снимката до един много странен, размазан ефект, леко приличащ на ефектите използвани за феи, богини, духове и всякакви от този род в старите фентъзи филми.

Екшъните са последователност команди във Photoshop, които се активират в определен ред. Така, ако трябва често да използвате определена последователност от ефекти един след друг, може просто да ги запазите като акшън и да си го активирате когато Ви потрябват.

Почистване на лицето от нежелани пъпки

За този урок Ви трябва портретна снимка, която да има забележителни черти по кожата на лицето, а именно пъпки или бенки, или пък и двете.

Стъпка 3:

Порцеланова кожа. Photoshop урок по дизайн.

Да направим слоя с маската невидим, като махнем оченцето в малкото квадрадче от ляво и сложим черна маска на долния слой (Background Copy). Това на пръв поглед ще премахне ефекта на екшъна, но всъщност не е така, просто го прикрива. Сега с голяма четка, с по-нисък Opacity и отново бяла, започваме да изтриваме от черната маска в зоните където желаем да се вижда ефекта.

Стъпка 4:

Когато сме минали с четката върху маската и сме я поизтрили, идва момента за финалните настройки.

Ако Ви се струва, че кожата изглежда прекалено замазана и неестествена, просто намалете Opacity-то на канала. По този начин ще се балансира тонът на кожата и ще изглежда максимално истински.

Ако внимателно използвате по-горните манипулации, снимките ще изглеждат сякаш не са били обработвани.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *