Невероятните творби на Крейг Алан

Невероятните творби на Крейг Алън

Кой всъщност е Крейг Алън? Абстрактен импресионист, фотограф или просто нестандартно мислещ творец?

Крейг Алън е роден в Сан Бернардино, Калифорния през 1971 година. Творецът е известен с фотографиите си,  които изобразяват известни американски личности като Мерлин Монро, Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Роми Шнайдер с помощта на много хора, подредени като пиксели. Тези величествени изображения предават емоция, мимики, излъчване и характер на изобразяваната личност. Те изглеждат като рисувани графики – толкова прецизни и деталйни.

Портрет на Мерлин Монро от Крейг Алан

Първи творчески стъпки

Въпреки че винаги е бил привличан от артистичната страна на живота, неговата креативност излиза наяве в младежка възраст чак когато семейството му се премества в Ню Орленас. Капацитетът на фотографа се проявява именно в този град, близо до морето, богат на културни ценности. Крейг запова да изследва собствените си артистични възможности и изобретателност.

Първият експеримент на Крейг Алън е под формата на портрет, изобразен улицата. Това усилие му помага да усъвършенства своя нюх в имитацията на човешки фигури и дава начален тласък на начинаещият творец. Крейг спестява парите, получени от първите му опити в изкуството, за училище и за материали. Въпреки че той винаги планира да завърши официално художествено образование, Крейг Алън продължава да се развива технически и концептуално чрез своите усърдни занимания.

Още докато е второкурсник в Университета Мобиле в Алабама, младият творец започва усилено да се обучава в изкуството. Ентусиазмът му за избраната програма на обучение внезапно дава тласък на Крейг към светлината на прожекторите. Фокусиран върху студийните изкуства, Крейг Алън спечелил областната  награда за академично отличие. Най-престижното университетско изложение „Art with a Southern Drawl“ включва 42 от творбите на Крейг, избрани от над 1600 изпратени произведения.

Крейг Алън – творец със своя собствена визия за изкуството

Незначителната концентрация в театъра разнообразява занаята на Крейг, като го въоръжава с допълнителни техники в областите грим и сценография. Смесването на разнородни влияния и стилове се вижда във всички произведения на твореца, което демонстрира неговите широки познания и висока оценка на човешката форма. Комбинирайки всички свои умения в сложни текстури, композиции и нюанси, творбите на Крейг Алън разкриват техническа сложност и голямо въображение.

Колекциите от художествени произведения на Крейг Алън стартират като абстрактен експресионизъм и преминават през графичен реализъм, но винаги достигат до уникална отличителна визия, характерна за твореца. Плодотворната кариера на Крейг е комбинация между артистични познания и естетически усет, развити не чрез интензивно обучение в училище, а заложени дълбоко в дебрите на брилянтния му творчески ум. Художествените произведения на Крейг Алън могат да се видят на изложби в САЩ.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *