в категория Забавно, Личности

Повече от сигурно е, че никой не би желал такова куче в градината си!

 

 Bad Dog- скулптура на огромно куче на Ричард Джаксън

 

Скулптура на огромно лошо куче – Bad Dog на Ричърд Джексън

На калифорнийския скулптор Ричард Джексън му хрумва налудничавата идея да създаде огромна скулптура на куче, което уринира на сграда. А тази сграда не е коя да е – това е Музеят на изкуствата в Ориндж Каунти (така нареченият ‘квартал на  богатите’) в Нюпорт Бийч.

Фотография на Bad Dog - конструкция на скулптурата “Лошото куче” – Bad Dog – е високо 28 фута и дълго 33 фута, изпълнено от метална конструкция, облечена с черни метални платна. Bad Dog е част от ретроспективната изложба Ain’t Painting a Pain на 73-годишния скулптор, която може да се види в Ориндж Каунти Музей на изкуствата до 5 май тази година. За да е завършена картината, на стената на музея е изрисувано голямо жълто петно, сами се досещате  каква е ролята му.

 

От момента на стартиране на изложбата, за да видят скулптурата на кучето отблизо, се стичат хиляди посетители. Снимка с непослушния домашен любимец, маркиращ територията си около сградата е една от най-големите атракции в Ориндж Каунти за туристите.

 Сглобяване на Bad Dog, Ричърд Джексън

Bad Dod - частите на голямото куче от Ориндж Каунти

Bad Dog - метална скулптура от изложбата на Ричърд Джексън

Bad Dog - сголябане на главата на лошото куче

Сглобяване на скулптурата на Bad Dog от изложбата Ain’t Painting a Pain

Bad Dog - скулптурата в завършен вид

Ричърд Джексън и изложбата Ain’t Painting a Pain

Ричърд Джексън е американски художник и скулптор роден през 1939 г. в Сакраменто, Калифорния. От 1970 г. насам Джексън съчетава в работата си концептуални процедури, хумор и екстремни безредици.

Художникът Ричърд Джаксън, автор на скулптурата Bad Dog

Художникът разширява дефиницията и практиката на рисуването повече, отколкото всеки друг негов съвременник. Ричард Джексън е определян като Нео-Дадаист (Neo-Dada е аудио и визуално художествено движение, което има прилики в методите на ранните Dada творби).

Изложба на Ричард Джексън - атрактивни творби

Ain’t Painting a Pain е първата ретроспекция, посветена на един от най-радикалните художници от последните 40 години – Ричърд Джексън. Изложбата му е съвкупност от специфични картини върху стени, рисунки на околната среда, монументално подредени платна, антропоморфно изрисувани машини и още куп други творби на известния художник. На тази ретроспекция основно са представени оригинални произведения на изкуството, които не са били виждани никога в САЩ, включително и скулптурата на Bad Dog.

 

Вижте също:

Вечният миг на Кийт Харинг

През сравнително краткия си живот, американският художник Кийт Харинг успява да добие световна слава и да разбие границите между елитарното и уличното изкуство

 

Творба на Ричърд Джексън от изложбата с Bad Dog

Изрисувана стена от изложбата на Ричърд Джексън

Изкуството на Ричърд Джексън

Роси Атанасова
Роси Атанасова
Роси Атанасова е копирайтър в de-sign. Създава, редактира и оптимизира статии за сайтове. Любими занимания: сърфиране в интернет, разходки сред природата, спортуване за здраве, музика и филми. В свободното си време ходи на кино или театър с приятели. Търси развитие във всяко начинание и се стреми да реализира мечтите си. Следва максимата: Силата на словото се състои в умението да се изрази много с малко думи.
Recommended Posts

Остави коментар

Да отделим време за мисленеmotivator02